Site Search

Razendsnel de beste en de meest relevante resultaten tonen aan je bezoekers: dat kan met de module Site Search. Met deze module beheer je zelf eenvoudig alle zoekresultaten. Maak zelf een keuze uit diverse intelligente zoekalgoritmes passend bij jouw type assortiment en stel in welke productkenmerken je wilt laten doorzoeken. Toon product- en zoekzinsuggesties, houd rekening met voorraad, corrigeer spelfouten en neem content pagina's mee in de resultaten. Het is allemaal mogelijk. Hoewel maar 10 tot 20 procent van je bezoekers de zoekfunctie gebruikt, is de conversie 5 keer zo hoog bij deze bezoekers. Een goede zoekfunctionaliteit draagt daarmee bij aan 40 tot 50 procent meer omzet!

Instant search

Je bezoeker wil vaak maar één ding en dat is snel het juiste resultaat vinden. Met de instant search module krijgt de bezoeker dit, want al vanaf de invoer van twee tekens in de zoekfunctie worden er resultaten getoond. Zo hoeven je bezoekers niet te wachten op hun zoekresultaten en kunnen ze snel overgaan tot conversie. Je business en merchandising rules worden verwerkt in de instant search module. In het starter-pakket beheer je ook je filtering voor je zoekresultaten. Deze variant van onze search-feature is alleen beschikbaar in het starter-pakket en is bedoeld om een vliegende start te geven aan je webshop. Hij verschilt dan ook van onze geavanceerde Search API. De geavanceerde zoekalgoritmes van onze API doen echter wel hun werk bij de instant search feature.

Search API

De Site Search module voor de growth en industry leader pakketten is een uitgebreide zoek-API. Terwijl je klant typt worden er al tekst- en productsuggesties weergeven. Tegelijkertijd worden spel- en typfouten gecorrigeerd. Om vervolgens razendsnel door de slimme, geavanceerde zoekalgoritmen te zoeken naar het beste en meest relevante resultaat. De Search API is daarmee geschikt voor webshops van alle formaten: van bescheiden tot gigantisch.

Suggesties

Om het de bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken, worden er tijdens het typen suggesties getoond en autocomplete toegepast. Deze suggesties zitten op verschillende niveaus: merken, productseries, categorieën maar ook content. De bezoeker hoeft dan niet verder te typen en kan zo nog sneller door je shop zoeken. De suggestielijst wordt automatisch gevuld op basis van eerdere zoekopdrachten. In de beheeromgeving stel je ook gemakkelijk synoniemen en redirects in. Leid je bezoekers zo bijvoorbeeld van 'spijkerbroek' naar de categorie jeans. Wil je bepaalde suggesties niet tonen zet ze dan op de blacklist en wil je juist suggesties als eerst tonen stel dan handmatig suggesties in.

Slimme, real-time rapportages

In de beheeromgeving vind je waardevolle, real-time rapportages over de zoekopdrachten. Hier vind je hoe vaak je bezoekers bepaalde productgroepen of merken zoeken. Op basis van deze gegevens kun jij je zoekresultaten nog slimmer inrichten. Je klanten vinden zo veel sneller wat ze zoeken, met alle gevolgen van dien!

Zelf aan de knoppen

Bij Tweakwise zit je altijd zelf aan de knoppen. Jij bepaalt zelf  welke producten op de resultatenpagina getoond worden en geeft daarbij prioriteiten aan. Houd hierbij rekening met de voorraad of push bepaalde producten omdat ze bijvoorbeeld in de aanbieding zijn. Daarnaast kun je redirects aanmaken voor het zoeken op contentpagina's en kun je synoniemen instellen voor verschillende woorden met dezelfde betekenis. 

Welk pakket?

De module Site Search is een feature beschikbaar in alle pakketten. Begin in het Starter pakket met de feature Instant search. Daarna groei je door naar de uitgebreide Search API.

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op

We use cookies to analyze our traffic. This data is completely anonymized and will not be shared.
Like to know more? Read our cookie policy.

Close message