Shoeby combineert persoonlijk met online
 

Mensen mooier maken. Het is de missie van de omnichannel winkelketen Shoeby, dat 225 vestigingen heeft, een webshop, smartphone app, interactieve winkelzuil en een concept store in Den Haag. Tweakwise is voor Shoeby een belangrijke softwaretool in dit geheel. "Ik geloof absoluut dat het bijdraagt aan conversie", zegt channel manager Tim van Kleef.

Ingrediënten

De fashionketen heeft in de winkels en online er alles op gericht om een zo hoog mogelijk serviceniveau te bieden aan klanten. Persoonlijke aandacht, goede spreiding van aanwezigheid in de winkelstraten en unieke kleding, zijn ingrediënten van de Shoeby-formule.

Online

"We willen daarbij een gezonde bedrijfsvoering online. En dat betekent dat de webshop een goede omzet moet hebben tegen acceptabele kosten. De software van Tweakwise helpt bij beide. Het biedt zelfs meer functionaliteiten en kwaliteit dan de duurdere alternatieven die in de markt beschikbaar zijn", zegt Van Kleef.

Online shopbeleving

“Het komt voor dat we meer duizenden bezoekers tegelijkertijd op de webshop hebben. Ook op die momenten moeten wij een goede gebruikservaring bieden." Door gebruik van Tweakwise wordt volgens de channel manager de rekenkracht van het Magento platform minder belast. "Het rekenwerk op gebied van zoeken, navigeren en sorteren, gebeurt gedeeltelijk op de server van Tweakwise. En dat draagt weer bij aan de prestaties van ons platform. De reactiesnelheid is daardoor goed en dat is weer heel belangrijk voor een goede online shopbeleving."

Conversie

Shoeby maakt nu twee jaar gebruik van de Tweakwise software en is een van de eerste klanten met een Magento-platform dat Tweakwise Navigator ging gebruiken. "We zagen de conversie onder bezoekers die de zoekfunctie op de site gebruiken, meteen fors stijgen. Eenmaal ingericht draait het gewoon goed. Je kunt makkelijk een nieuwe filter toevoegen en alles draait eigenlijk beter op het platform."

Zoekeigenschappen

Recentelijk werd mede met hulp van Tweakwise de functionaliteit van de winkelapp van Shoeby uitgebreid. De EAN (bar)codes, die in de productdatabase aanwezig zijn en gekoppeld zijn aan producten, werden in Tweakwise als zoekeigenschap ingesteld. Zo kan de klant nu met het scannen van de barcode met zijn smartphone in de winkel meer informatie vinden over het product en eventueel meteen een andere maat of kleur bestellen.

Onderscheiden

"Uiteindelijk willen we ons als Shoeby vooral ook onderscheiden door persoonlijke service. De technische hulpmiddelen zijn daaraan ondersteunend. Een mooi voorbeeld is het gebruik van de interactieve zuilen die we binnenkort in gebruik nemen. Het blijkt dat klanten en winkelpersoneel het heel prettig vinden om samen op een groot scherm in de winkel te zoeken naar kleding die goed gevonden wordt met hulp van Tweakwise, waarbij er vervolgens persoonlijk advies wordt gegeven."

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op