Recommendations

Toon je de mooiste, nieuwste of populairste producten op verschillende plekken in je shop om klanten te verleiden nog meer te kopen. Dit kan met de recommendations module. Je kunt ze volledig zelf inrichten op basis van jouw businessrules. Zo bepaal je zelf welke producten wat extra aandacht verdienen en op welke plek in je shop je dat wilt doen. De module bestaat uit twee onderdelen: Uitgelichte producten en Up- en Cross selling. 

Uitgelichte producten

Bestsellers, nieuwe artikelen of artikelen die passen bij het actuele weer wil je natuurlijk prominent kunnen tonen in je webshop. Dit kun je doen met de module Uitgelichte Producten. Met deze module bepaal je zelf op welke plek je de productsuggesties (ook wel recommendations) toont in je webshop. Met behulp van deze functie kun je je bezoeker al meteen vanaf de homepage verleiden met jouw mooiste producten. 

Up- en Cross selling

Met de Up- en Cross selling module kun je productsuggesties tonen op een product detail pagina. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alternatieve producten of aanvullende producten die passen bij het product dat geselecteerd is. Help je bezoeker bijvoorbeeld om een outfit compleet te maken of om een beter alternatief te vinden dan het geselecteerde product. 

Onmisbaar in online merchandising

Slimme product recommendations zijn onmisbaar in je online merchandising strategie. Uit onderzoek van Forrester (2015) blijkt dat recommendations gemiddeld verantwoordelijk zijn voor 10 - 30% van de omzet van een webshop. Op Amazon.com ligt dit percentage zelfs op 35%. Goed uitgevoerde recommendations verleiden je klanten om meer te kopen tegen hogere orderwaardes. 

Zelf aan de knoppen

Bij Tweakwise Navigator zit je altijd zelf achter de knoppen, dus ook bij deze module. Het inrichten van de recommendations kan in Tweakwise heel eenvoudig op basis van jouw eigen business rules. Hierbij kun je kijken naar de eigenschappen van de producten, maar bijvoorbeeld ook naar de meest optimale sortering van het resultaat. Je kunt hierbij rekening houden met zaken als populaireit, beschikbaarheid, actualiteit of bijvoorbeeld ook met het weer van vandaag. Op deze manier toon je altijd de meest relevante en actuele productsuggesties aan je bezoekers. En dit alles kan heel eenvoudig vanuit één omgeving. 

Welke tool?

De module Recommendations is onderdeel van Tweakwise Navigator, onze geavanceerde tool voor het optimaliseren van search, merchandising en recommendations. 

Meer over de Tweakwise tools

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op