Recommendations

Toon je de mooiste, nieuwste of populairste producten op verschillende plekken in je shop om klanten te verleiden nog meer te kopen. Dit kan met de recommendations module. Je kunt ze volledig zelf inrichten op basis van jouw businessrules. Zo bepaal je zelf welke producten wat extra aandacht verdienen en op welke plek in je shop je dat wilt doen. De module bestaat uit twee onderdelen: uitgelichte producten en up- en cross selling.

Uitgelichte producten

Bestsellers, nieuwe artikelen of artikelen die passen bij trends wil je natuurlijk prominent kunnen tonen in je webshop. Dit kun je doen met de module Uitgelichte Producten. Met deze module bepaal je zelf op welke plek je de productsuggesties toont in je webshop. Met behulp van deze functie kun je je bezoeker al meteen vanaf de homepage verleiden met jouw mooiste producten. De productsuggesties kun je ook inzetten in e-mail. Het instellen ervan doe je handmatig, of aan de hand van sorteerregels.

Up- en cross selling

Met de Up- en cross selling module kun je productsuggesties tonen op een product detail pagina. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alternatieve producten of aanvullende producten die passen bij het product dat geselecteerd is. Help je bezoeker om een outfit compleet te maken of om een beter alternatief te vinden dan het geselecteerde product. Hierin stel je je eigen business rules samen, gebaseerd op eigenschappen en sorteerregels. De up- en cross selling tool kun je inzetten in mailings.

Personal recommendations

Je bezoekers zijn naar van alles op zoek, maar als jij ze bij voorbaat al voorstelt wat ze nodig hebben gaat alles nog een stuk sneller. Met de Personal Recommendations module geef je je klanten aanbevelingen op basis van hun eerdere gedrag. Door middel van machine learning en regels die je zelf kan inrichten, geef je doelgerichte aanbevelingen. Zelfs in de huidige sessie krijgen gebruikers al gepersonaliseerde voorstellen. Je integreert deze module ook gemakkelijk in mailings.

Onmisbaar in online merchandising

Slimme productaanbevelingen zijn onmisbaar in je online merchandising strategie. Uit onderzoek blijkt dat recommendations gemiddeld verantwoordelijk zijn voor 10 tot 30 procent van de omzet van een webshop. Op Amazon ligt dit percentage zelfs op 35 procent. Goed uitgevoerde recommendations verleiden je klanten om meer te kopen tegen hogere orderwaardes.

Zelf aan de knoppen

Bij Tweakwise Navigator zit je altijd zelf aan de knoppen. Het inrichten van de recommendations kan in Tweakwise heel eenvoudig op basis van jouw eigen business rules. Hierbij kun je kijken naar de eigenschappen van de producten, maar bijvoorbeeld ook naar de meest optimale sortering van het resultaat. Je kunt hierbij rekening houden met zaken als populaireit, beschikbaarheid, actualiteit of bijvoorbeeld ook met het weer van vandaag. Op deze manier toon je altijd de meest relevante en actuele productsuggesties aan je bezoekers. En dit alles kan heel eenvoudig vanuit één omgeving. 

Welk pakket?

De module Recommendations is een collectie features in de Growth en Industry leader pakketten. In het Industry leader pakket ga je aan de slag met de feature Personal recommendations.

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op

We use cookies to analyze our traffic. This data is completely anonymized and will not be shared.
Like to know more? Read our cookie policy.

Close message