Personalisatie

Onder de naam Tweakwise Personal realiseerden wij een volledig nieuw Data Management Platform. Het platform stelt je in staat grote hoeveelheden data (Big Data) te analyseren. Met Tweakwise Personal ben je in staat gedrag van je klanten en bezoekers te identificeren en daar vervolgens gepersonaliseerde output op te serveren.  Personalisatie technologie wordt gezien als één van de meest belangrijke optimalisatie slagen in e-commerce. Tweakwise Personal werkt samen met Navigator en Trends.  

Data Management Platform (DMP)

Tweakwise Personal is een DMP. Dit is een architectuuroplossing waarin alle mogelijk technieken voor personalisatie passen. Wij geven een aantal standaard oplossingen (bv profiel), maar nieuwe ideeën en specifieke wensen kunnen ook eenvoudig ingepast worden (future proof). Belangrijk uitgangspunt is dat jij als klant eigenaar wordt van de Big Data Data(base) en zelf kennis opbouwt over je klanten.

Geen 'spooky black box'

Voor Tweakwise Personal maken we gebruik van de nieuwste en meest geavanceerde technologieën op het gebied van machine learning. Hierbij is wel steeds het uitgangspunt dat onze klanten inzicht krijgen in de analyses en gebruikte algoritmes. Je hebt zelf invloed op de business rules en kunt zelf allerlei zaken beheren.

Profiel herkenning

Het uitgangspunt van de personalisatie toepassingen van Tweakwise Personal is het herkennen van klantprofielen. Deze worden real-time afgeleid uit gedrag dat bezoekers vertonen in je diverse customer facing applicaties (websites, apps, emails, etc). Dit gebeurt voor alle bezoekers, dus ook degenen die nog niks gekocht hebben. O.b.v. het geïdentificeerde gedrag kunnen allerlei verschillende gepersonaliseerde front-end toepassingen getoond worden.

Persoonlijke product recommendations

Toon product recommendations afgestemd op het individuele gedrag van een bezoeker. Houdt hierbij rekening met wat de bezoeker bekeken heeft, of in het verleden gekocht heeft. Je kunt zelf de business rules voor de te tonen recommendations bepalen en daarbij bv. ook rekening houden met de persona, loyaliteitsstatus en voorkeuren van de klant.

Persoonlijke content

Wanneer je gaat personaliseren wil je vaak niet alleen het product aanbod aanpassen op het gedrag van je klanten, maar ook de content. Toon bv. banners o.b.v. persona, merkvoorkeur, productsoortvoorkeur, omgevingsfactoren of loyaliteitstatus. 

Omnichannel inzetbaar

Personalisatie is typisch iets wat je omnichannel wilt inzetten. Je wilt bv. de volledige orderhistorie over de kanalen heen in acht nemen. Daarnaast wil je de distributie van de persoonlijke uitingen niet alleen via je website ontsluiten, maar bijvoorbeeld ook in je app en e-mailnieuwsbrieven. Dit kan allemaal zeer eenvoudig via de Personal API.

 

Welke tool?

De personalisatie toepasingen zijn onderdeel van Tweakwise Personal, ons geavanceerde Data Management Platform.

Lees meer over de Tweakwise tools

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op