Toonaangevend SHUZ toont het met Tweakwise


Bij SHUZ draait het om toonaangevend zijn en klanten de laatste mode van hoogwaardige merken bieden, ook online. SHUZ gebruikt daarom Tweakwise. Want om toonaangevend te zijn, moet je wel kunnen tonen wat je hebt.

Vernieuwend en rijke traditie

SHUZ is een typisch voorbeeld van een winkelketen met een rijke traditie die in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden. Achter SHUZ gaan de decennia oude schoenenwinkels schuil van de familie Schmit. Toen de keten enkele jaren terug ook online actief werd, ontstond het label SHUZ als toevoeging op deze familienaam.

Omnichannel service

Vanuit de achttien vestigingen verspreid over het land wordt nu een omnichannel strategie gehanteerd via de negentiende vestiging: de webshop. Het hoofdkantoor staat in Beverwijk, pal tegenover een van de allereerste SHUZ filialen. E-commerce manager Menno Hes leidt er een team van specialisten, waaronder de online klantenservice, waarmee online invulling wordt gegeven aan een van de speerpunten van SHUZ.

Voorraad is service 

“Service is voor ons heel belangrijk. Het is daarbij tekenend voor SHUZ dat er veel waarde wordt gehecht aan goede voorraad.. De winkelruimtes zijn daarom doorgaans net zo groot als de magazijnen erachter. Voor de webshop wordt ook vanuit die magazijnen geleverd", vertelt Hes.

Online aanwezigheid

De omzet van de webshop is in de afgelopen jaren hard gegroeid als gevolg van een bewuste strategie, vertelt Hes. "Er is flink geïnvesteerd in online aanwezigheid. De webshop is een must voor een winkelketen met schoenen. Onze klanten verwachten dat we het bieden.”

Zelf inregelen 

Natuurlijk is voor SHUZ een hogere conversie daarom ook belangrijk. "Door het gebruik van Tweakwise stijgt de conversie en de service tegelijk. En dat is in onze filosofie en formule minstens zo belangrijk. Als klanten een Van Bommel zoeken, dan krijgen ze ook een Van Bommel te zien, en ook nog in de goede maat. Dat klinkt logisch, maar dat is het technisch gezien vaak niet. Met Tweakwise kunnen we het zelf helemaal inregelen en zorgen dat het wel zo werkt."

Onafhankelijkheid

Voor SHUZ is onafhankelijkheid een belangrijke voorwaarde om toonaangevend te zijn. In het kantoor in Beverwijk worden bijvoorbeeld door SHUZ zelf de jaarlijks vele duizenden foto's gemaakt van nieuw binnengekomen schoenen. Ook om die reden past Tweakwise bij SHUZ.

Van sandaal naar slipper 

"Via Tweakwise kun je bijvoorbeeld zien dat mensen wel zoeken op slippers, maar ze niet vinden omdat we ze in de categorie sandalen hadden geplaatst. Met Tweakwise pas je de filtering eenvoudig aan en voeg je het filter slippers gewoon toe. Tweakwise helpt zo het serviceniveau voor onze hele winkelketen te verhogen en meer rendement te halen."

Automatisch zelf leren 

Het extra inzicht dat Tweakwise biedt in de manier waarop klanten zoeken en het type schoenen en de maten die gewild zijn, helpt bovendien. "Eerder maakte ik handmatig sorteringen om de meest gewilde schoenen goed uit de zoek- en filterresultaten te laten komen. Nu heb ik dat in Tweakwise ingeregeld en de software leert ook zelf. Het werkt nu makkelijker en het resultaat is beter."

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com