Noppies en Tweakwise voor op de groei

 

Bij Noppies hebben ze nog maar pas de geboorte gevierd van de koppeling met Tweakwise. Maar het fashion label voor zwangere vrouwen en hun jonge kinderen is - zoals altijd bij jonge ouders - meteen verliefd op de nieuwe spruit. "De kracht ervan is ook de data die je verzamelt en waar je zo veel uit kunt halen", zegt Head of E-commerce Paul de Vries.

Modieus

Noppies bestaat 25 jaar en is een toonaangevend merk voor de vrouw die ook tijdens de zwangerschap modieus wil zijn. Het label uit Lelystad heeft eigen brand stores ("noem het boutiques"), shop in shop bij de Bijenkorf en verkoop via drop shipment vanuit bijvoorbeeld de webshop van Zalando aan China tot Amerika. Sinds kort heeft Noppies een nieuw online platform, gemaakt door Xsarus. Bij de ontwikkeling van dat nieuwe platform werd meteen voor implementatie van Tweakwise gekozen.

Internationaal                                                                             

Juist dat internationale karakter was een belangrijke reden om voor Tweakwise te kiezen, legt De Vries uit. "We zijn onder andere actief in Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en die landen worden steeds belangrijker. Ik wil eenvoudig rode jurkjes voor Belgen kunnen aanprijzen, maar gele in Duitsland en witte in Nederland. Het klinkt zo simpel, maar veel platforms en plug-ins bieden die mogelijkheid niet en Tweakwise wel."

Verlengstuk

Hoewel Tweakwise bij Noppies nog maar net live is terwijl we dit schrijven, is De Vries razend enthousiast. "Dit is een verlengstuk van mijn afdeling. De zoekmodule werkt goed en zal binnenkort ook meteen suggesties, afbeeldingen en prijzen geven, maar ik kan ook eenvoudig merchandising instellen. Er kan echter nog veel meer en dat gaan we ten volle gebruiken."

Modules

Noppies maakt bijvoorbeeld ook gebruik van de Google Analytics koppeling en de trend module die binnenkort, op basis van weersverwachting, automatisch artikelen kan aanprijzen in relatie tot het verwachte of actuele weertype. De Vries geeft een voorbeeld:

"Als een klant bij ons afrekent, hebben wij de mogelijkheid om suggesties of kassakoopjes aan te bieden. Nu worden gewoon standaard combinaties rechtstreeks vanuit de ERP geselecteerd zonder dat het echt verband houdt met de content. Met Tweakwise kunnen we dat allemaal zelf instellen en optimaliseren zodat het wel een vloeiende beleving wordt op onze site. Er is zoveel laaghangend fruit en met Tweakwise gaan we dat plukken."

Conversie

Volgens De Vries draagt Tweakwise nu al bij aan de conversie, hoewel dat met cijfers nog niet te vatten is. De software zorgt namelijk ook voor snelle responsetijden voor het laden van pagina's. "Nog een belangrijke reden waarom ik voor Tweakwise heb gekozen. 60 procent van onze klanten komt binnen via hun mobiel; zwanger, op de bank, kleding uitzoeken. Dan is snelheid extra belangrijk en goede, overzichtelijke drop down menu's ook. Tweakwise helpt bij beide. Het zorgt ook dat je aan de knoppen kunt draaien die direct aan je conversie bijdragen, zoals het inregelen van filtering, navigatie en zoekopdrachten."

Service

Niet alleen de technische specificaties, maar ook de wijze van implementatie kan bij Noppies op enthousiasme rekenen. "Dit is geen software product waar vooral abonnementen voor licenties worden verkocht. We hebben uitstekende training gekregen en hulp bij de implementatie. Als het even niet lukt vanuit de webdeveloper, dan zorgt Tweakwise dat het alsnog goed komt, ook nadat het contract is getekend. De bereikbaarheid is ook goed bij de servicedesk. Zo zie je het niet vaak."

Meteen raak

Voor Noppies is het erg belangrijk dat het klantcontact meteen raak is. Aanstaande moeders krijgen vanaf hun derde maand van de zwangerschap interesse in positiekleding. Als Noppies ze dan goed weet te helpen, dan groeit Noppies met ze mee en ook wanneer de baby geboren wordt en ouder wordt.

'Interessanter en leuker'

De Vries: "Op het juiste moment, het juiste product, voor de juiste persoon, daar gaat het bij ons om. Tweakwise helpt ons daarbij. Omdat we door de data die we ermee verzamelen, het inzicht daarin en de toepassing ervan, de klant beter kunnen bedienen. Het maakt mijn werk interessanter en leuker. En ik heb het gevoel dat ik nog maar 20 procent van de mogelijkheden gebruik. Voor mij is het duidelijk: Tweakwise helpt ons bij de groei."

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op