Merchandising

Bepaal zelf in welke volgorde jouw producten getoond worden met de Merchandising module. Maak sorteeropties aan en stel je sorteertemplates samen. Help je bezoeker om gemakkelijk het meest relevante product te vinden en beïnvloed op deze manier de conversie van je shop. Tot wel 90 procent van je bezoekers maakt gebruik van categoriepagina’s. Het is dus van groot belang om de ‘wisdom of the crowd’ effectief in te zetten bij de sortering van je producten. Het resultaat is sterk conversieverhogend!

Sortering

De Merchandising module is geavanceerd maar werkt toch eenvoudig. Je kunt zelf sorteeralgoritmes aanmaken en hierbij gebruik maken van interessante parameters als: conversie percentages, nieuwe producten, verkopen, voorraad, marge en beoordelingen. Stel vervolgens verschillende sorteertemplates samen door meerdere sorteeropties te bundelen. Bepaal dan per categorie het sorteertemplate die volgens jou het best past bij de categorie.

Automatisch producten pushen

Naast alle mogelijkheden die er zijn bij het opstellen van sorteeropties kan het natuurlijk zo zijn dat je specifieke producten voor een bepaalde periode naar boven wilt pushen, bijvoorbeeld omdat ze in de nieuwsbrief voorkomen. In Tweakwise kun je instellen dat deze producten in een specifieke periode prominent getoond worden. Zodra deze periode voorbij is verplaatsen deze producten zich weer naar hun originele plek.

Handmatig producten pushen

Ook kun je producten handmatig pushen met de eenvoudige Visual Merchandiser. Met behulp van deze module kies je zelf welke producten in elke categorie bovenaan getoond moeten worden en bij welke sorteeropties. Dit doe je heel gemakkelijk door middel van drag & drop. De gekozen producten blijven bovenaan staan totdat ze uit de Visual Merchandiser gehaald worden.

Personal merchandising

Til je merchandising naar een hoger niveau! In de Personal Merchandising module kies jij zelf de samenstelling van jouw sortering. In de visuele tool drag & drop jij je voorwaarden en creëer je je eigen grid. Zo zet je bijvoorbeeld op de eerste plek altijd 'best verkocht', op de tweede plek ‘nieuw binnen’ en ga zo maar door. Het is zelfs mogelijk om de grid te personaliseren naar elke gebruiker. Duplicaten worden automatisch weggehaald. Deze unieke functie maakt het mogelijk om jouw productlijstpagina’s helemaal naar wens in te richten, op een dynamische manier.

Filtering

Met de module Filtering help je jouw bezoeker zo snel mogelijk te vinden wat hij zoekt. Want snelheid, daar draait het om voor je klant. Met behulp van de door jou samengestelde filters stel je jouw bezoeker in staat om razendsnel het assortiment te trechteren naar het juiste resultaat. Zo vinden zij gelijk het gezochte product en krijgt jouw conversie een boost.

Elke categorie een eigen filtertemplate

Elke productcategorie vraagt om een eigen filtertemplate. Wat voor broeken een goede filter is, is immers niet per se een goede filter voor schoenen. Daarom stel je met de Filtering module zelf je filtertemplates samen en koppel je deze aan een categorie. Maak bij het opstellen van de filtertemplates gebruik van de slimme, uitgebreide rapportages omtrent het filtergebruik. Zo sluiten de filters nog beter aan bij de wens van je bezoeker.

Bepaal zelf de weergave

In de Tweakwise beheeromgeving kun je helemaal zelf bepalen hoe de filtertemplates weergegeven moeten worden. Kies hierbij uit: checkboxes, sliders, colorboxes of links. Ook stel je zelf in of de filters inklapbaar zijn en of multiselect mogelijk is.

Guided Selling

Met de Guided Selling module maak je het je klant echt gemakkelijk. Door middel van vragen, die je zelf opstelt, help je je bezoekers door het filteringproces heen. Bij elke vraag maak je de uiteindelijke selectie kleiner zodat je klant echt scherpe suggesties krijgt. Toegespitste productselecties zijn voor zwevende klanten een goede drijfveer om tot een bestelling over te gaan. Het resultaat van de keuzegids is een selectie van producten in de vorm van een vergelijking of een funnel. Hiermee draag je bij aan een hogere klanttevredenheid en een toename in conversieratio.

Zelf aan de knoppen

Bij Tweakwise zit je altijd zelf aan de knoppen. De Merchandising module werkt heel eenvoudig. Je kunt zelf sorteeropties aanmaken en hierbij  gebruik maken van interessante parameters als: conversie percentages, verkopen, voorraad, marge en beoordelingen. Stel vervolgens verschillende sorteertemplates samen door meerdere sorteeropties te groeperen. Bepaal dan per categorie het sorteertemplate die volgens jou het best past bij de categorie.

Je bepaalt zelf de gewenste inrichting en sortering van de fitering. Hierbij varieer je eenvoudig per land, shop of categorie. Bovendien krijg je ook real-time inzicht in het filtergebruik. Maak eenvoudig nieuwe templates aan op basis van eerdere inrichting, pas volgordes aan, voeg filters toe, allemaal in een handomdraai.

Welk pakket?

De module Merchandising is onderdeel van de Growth en Industry leader pakketten. In het Industry leader pakket maak je pas gebruik van de feature Personal merchandising.

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op

We use cookies to analyze our traffic. This data is completely anonymized and will not be shared.
Like to know more? Read our cookie policy.

Close message