Feature Update Oktober 2015

Afgelopen zomer hebben we weer keihard doorontwikkeld. Daarom in deze feature update aandacht voor een nieuw zoekalgoritme, visual merchandising, recommendations; uitgelichte producten, trends en nieuwe koppelingen en technologieën. Lees snel verder!

Nieuw zoekalgoritme


In Tweakwise Navigator is een hele reeks aan zoekalgoritmen beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het specifiek zoeken in barcodes (‘nummerherkenning’), het gericht zoeken naar een tekst (‘exacte search’) en het breed zoeken naar een tekst (‘fuzzy search’). Daarnaast is er een algoritme voor spellingsverbetering en worden grammaticale verbuigingen meegenomen.
We hebben hier nog een nieuw algoritme aan toegevoegd, genaamd ‘exacte search met prioriteit’. Hiermee kan er bij het gericht zoeken naar een tekst in twee stappen gezocht worden. Eerst in velden met een hoge prioriteit, bijvoorbeeld de productnaam. En daarna in velden met een lage prioriteit, bijvoorbeeld een omschrijving. Uiteraard werkt dit nieuwe zoekalgoritme ook i.c.m. de geavanceerde sorteeropties uit de Merchandising module, waarmee bv. populariteit, actualiteit en beschikbaarheid gebruikt worden voor de sortering van de producten. Je kunt je zoekresultaat nu dus nog verder verbeteren!

Hieronder is te zien hoe de prioriteit in te stellen is in de beheeromgeving en waar je het nieuwe algoritme kunt toevoegen.


Visual Merchandising


Met Tweakwise Navigator ben je in staat om op een geavanceerde manier je merchandising per categorie te beheren, waarbij je allerlei slimme sorteerformules kunt samenstellen. Deze zorgen ervoor dat je op dynamische wijze de meest relevante producten als eerste toont. Toch is het vaak zo dat je naast al deze geavanceerde logica bepaalde producten gewoon handmatig bovenin wil plaatsen. Dit kan vanaf nu super simpel door gebruik te maken van de nieuwe Visual Merchandising module. Deze module stelt je in staat om producten met de hand te sorteren, op een mooie visuele manier. Het resultaat voeg je vervolgens eenvoudig toe aan je sorteer formules.
 

Recommendations: Uitgelichte producten

Tot nu toe ben je gewend dat je via Tweakwise Navigator de merchandising beheert voor producten in (sub)categoriepagina’s. Vaak wil je echter daarnaast nog bepaalde producten extra uitlichten op andere pagina’s, zoals de homepage, (categorie)landingspagina’s en de winkelmand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestsellers, artikelen die nieuw binnen zijn of artikelen die passen bij het weer van vandaag. In de module Uitgelichte producten beheer je eenvoudig dit soort blokken met artikelen die je extra in de picture wil zetten.

Binnenkort zullen we als onderdeel van de Recommendations module ook het beheer van up- en cross selling mogelijk maken. Daarover later meer.

Personaliseren o.b.v. externe trends (machine learning)

Waarschijnlijk het meest coole wat we tot nu toe gemaakt hebben! Enkelen van jullie kennen deze module al en maken er reeds gebruik van, maar het is zo gaaf dat ik het graag nog een keer aan iedereen vertel. Tweakwise kan, met behulp van zgn. 'machine learning' analyseren of de verkopen van bepaalde producten of categorieën uit jouw assortiment (sterk) afhankelijk zijn van externe trends. Bij externe trends moet je denken aan zaken als het weer, seizoenen, evenementen, feestdagen etc. Gebaseerd op een analyse van historische verkopen afgezet tegen deze trends kunnen we volledig geautomatiseerd correlaties vinden. Hieruit resulteren parameters die je in de merchandising kunt gebruiken. Wanneer de betreffende trends zich dan in het heden voordoen, kun je de relevante producten en categorieën automatisch een boost geven in de sorteringen, of als uitgelichte producten extra zichtbaar maken. Hiermee kun je dus automatisch personaliseren en verhoog je de kans op conversie nog meer. Het is zelfs mogelijk om het aanbod te personaliseren op basis van het weer in combinatie met de geografische locatie van een klant. Oftewel, je toont automatisch de beste producten die passen bij het actuele weer voor je klanten in bijvoorbeeld Nederland, België en Duitsland of zelfs in Groningen en Breda. We zijn erg trots op de exclusieve samenwerking die we op dit gebied hebben met Weeronline.

Nieuwe koppelingen

We hebben niet alleen hard gewerkt aan het uitbreiden en verbeteren van de functionaliteit van Tweakwise Navigator, maar we zijn ook druk bezig geweest met het koppelen van systemen die allerlei interessante business data naar Navigator kunnen sturen. Deze data kun je dan vervolgens weer gebruiken voor het optimaliseren van de inrichting in de modules van Navigator. De afgelopen tijd zijn er koppelingen gerealiseerd met Microsoft Dynamics (AX en NAV), SAP, Exact, ACA, Vendit, Channable en Datafeedwatch. 

Nieuwe technologieën

Bij Tweakwise ontwikkelen wij ons steeds nadrukkelijker als de specialist bij uitstek op het gebied van search en merchandising. Dit betekent dat wij ook voorop willen lopen in het toepassen van nieuwe innovatieve technologieën. Zo zijn we achter de schermen druk bezig met een pilot voor personalisatie op basis van de customer journey. Daarnaast gebruiken we nieuwe marktleidende zoektechnologieën als Elastic Search en Microsoft Azure Search.

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op