Feature Update Juni 2016

Wij blijven altijd druk bezig met het ontwikkelen van coole nieuwe features. Daarom in deze feature update aandacht voor onze module Recommendations, Tweakwise Academy: hét online kennisplatform om het werken met onze software nog makkelijker te maken én binnenkort: Tweakwise Personal. Lees snel verder om alles over deze nieuwe functionaliteiten te weten te komen.

Recommendations: Up- en Cross selling


In de vorige feature update heb ik al kort iets verteld over de Recommendations module. Velen van jullie maken hier inmiddels ook al gebruik van, maar voor diegenen die er nog niet mee aan de slag zijn een korte toelichting. Slimme product recommendations zijn onmisbaar in je online merchandising strategie. Uit onderzoek van Forrester (2015) blijkt dat recommendations gemiddeld verantwoordelijk zijn voor 10 - 30% van de omzet van een webshop. Op Amazon.com ligt dit percentage zelfs op 35%. Goed uitgevoerde recommendations verleiden je klanten om meer te kopen tegen hogere orderwaardes.


Bijpassende producten, leuke alternatieven, maak je look compleet


Naast het uitlichten van producten op homepage, categoriepagina’s, landingspagina’s en winkelmand is het nu ook mogelijk om up- en cross selling op productdetailniveau in Tweakwise te beheren. Met behulp van de Up- en Cross selling module kun je productsuggesties tonen op een product detail pagina. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alternatieve producten of aanvullende producten die passen bij het product dat geselecteerd is. 


Slimme inrichting o.b.v. je eigen business rules


Het inrichten van up-en cross selling is in e-commerce platformen of ERP systemen vaak erg bewerkelijk en mist intelligentie. In Tweakwise richt je recommendations in o.b.v. business rules, die kijken naar de eigenschappen van producten, maar bijvoorbeeld ook naar de meest optimale sortering van het resultaat. Net als in de Merchandising module houd je rekening met zaken als o.a. populariteit, beschikbaarheid, actualiteit, marge, of de relatie tot het weer van vandaag. Bovendien kun je hier ook weer gebruik maken van alle data optimalisaties die je bijvoorbeeld in de afgeleide eigenschappen hebt gedaan. Super handig dus, en niet meer nodig om hier nog andere losse tools voor aan te schaffen. Je beheert alles gewoon lekker makkelijk vanuit één omgeving ☺.

Onderstaand zie je een front-end voorbeeld van een recommendation rule voor het tonen van alternatieve notitieboekjes.

En in onderstaande afbeelding zie je de bijbehorende inrichting in de beheeromgeving. Super eenvoudig☺.

Recommendations: Uitgelichte producten

Omdat het al een tijdje geleden is dat ik wat over de module Uitgelichte Producten heb verteld, hier nog een korte reminder. Met de module Uitgelichte Producten kun je producten uitlichten op allerlei plekken in je webshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestsellers, nieuwe artikelen of artikelen die passen bij het actuele weer. In de module Uitgelichte producten kun je eenvoudig zelf beheren welke artikelen je extra aandacht wilt geven, o.b.v. je eigen business rules. Onderstaand wat voorbeeldjes.

Tweakwise Academy

Om het werken met Tweakwise Navigator nog eenvoudiger te maken werken wij achter de schermen hard aan Tweakwise Academy, een online kennisplatform waar je een enorme bak aan informatie kunt vinden over hoe je zo optimaal mogelijk gebruik maakt van de tool.  De content bestaat uit teksten en video’s gebaseerd op alle gebruikersvragen die we de afgelopen jaren hebben verzameld. Tweakwise Academy is vanaf volgende maand bereikbaar vanuit de beheeromgeving. Ook zullen we vanaf dat moment via de beheeromgeving actief over enkele nieuwe release gaan communiceren, omdat we veel meer ontwikkelen dan we jullie tot nu toe hebben verteld.

GROOT nieuws: Tweakwise Personal

Hou je vast……we bouwen momenteel aan de aller aller aller vetste uitbreiding aan onze Tweakwise e-commerce suite tot nu toe: Tweakwise Personal. Je voelt vast al wel een beetje aan welke kant dit opgaat ☺.
 
Niet een extra moduletje, maar een revolutionair nieuw platform. En we ontwikkelen het op de manier zoals je van ons gewend bent. Samen met enkele van onze grootste klanten. Verder verklap ik nu nog niks, maar houd ons in de gaten. Zeer binnenkort mag je een aardschok vanuit Zwolle verwachten! 

 

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op