Feature Update April 2015

Er is weer nieuws op het gebied van de doorontwikkeling aan Tweakwise Navigator! Het was al een tijdje mogelijk om je Google Analytics account te koppelen aan Navigator en hiermee pageviews van je assortiment te gebruiken bij het inrichten van sorteeropties in de Merchandising module. Dit leverde al mooie conversie verhogende resultaten op en velen van jullie maken dan ook reeds gebruik van deze feature. Lees snel verder om hier alles over te lezen!

Meer business intelligence data uit Google Analytics

Recentelijk werden we door enkele van onze klanten gewezen op de uitgebreidere mogelijkheid om Google Analytics te ontsluiten, die sinds kort beschikbaar is. Nogmaals dank voor jullie alertheid ☺! Hierop hebben we besloten een extra release in te plannen waarin we de mogelijkheden van onze Google Analytics koppeling verder uitbreiden. Deze feature is inmiddels live en beschikbaar. Onderstaand licht ik nog even kort toe wat de functionaliteit precies inhoud.
 

Pageviews, verkopen, conversie percentages….. en nog veel meer


Met onze Google Analytics koppeling kun je nu verschillende business intelligence parameters uit je Analytics account koppelen aan Tweakwise en vervolgens gebruiken voor je merchandising. Google noemt deze parameters ‘Metrics’. In de beheeromgeving van Navigator kun je eenvoudig je Analytics account koppelen en aangeven welke metrics je wilt gebruiken. Er is keuze uit een uitgebreide lijst aan metrics, zie onderstaande afbeelding voor enkele voorbeelden.

Wanneer je hebt aangegeven welke metrics je wilt koppelen, maakt Navigator hiervan nieuwe eigenschappen aan. Deze kun je terugvinden in de module Catalogus onder ‘Externe eigenschappen’. Je kunt deze eigenschappen nu gebruiken bij het samenstellen van de sorteer opties in de Merchandising module. 

Ook voor multi store

Heb je meerdere shops of ben je actief in meerdere landen / talen? Dan kun je hiervoor verschillende profielen koppelen, zodat de data correct ontsloten wordt per shop / land / taal.


Nog relevanter, nog dynamischer

Je bent nu nog beter in staat om de meest relevante producten als eerste te tonen aan je gebruikers, doordat je niet alleen de producten die het meest bekeken zijn pusht, maar ook rekening kunt houden met conversiepercentages en bv. clicktroughrates op productlister pages. Kortom nog meer relevantie en nog meer kans op conversie. Daarnaast natuurlijk volledig dynamisch omdat de data automatisch dagelijks ververst wordt.
 
Uiteraard kun je de Google Analytics metrics ook combineren en aanvullen met andere eigenschappen bij het samenstellen van je sorteeropties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cocktail van conversiepercentage (Buy-to-detail Rate), voorraad, promotie en actualiteit.

Universal Analytics

Voor enkele van de metrics is het noodzakelijk om je Google Analytics account te upgraden naar Universal Analytics, zodat Enhanced E-commerce Tracking mogelijk wordt. Veel van onze klanten hebben deze upgrade inmiddels doorgevoerd. Dit biedt je ook vele aanvullende analyse mogelijkheden in de Google Analtyics omgeving zelf. Vraag hiervoor om informatie bij je webbouwer.

Meer weten?

+31 038 850 1001

contact@tweakwise.com


Neem contact met ons op